Wonen Web
Image default
Verbouwing

Waarom ramen ontzettend belangrijk zijn?

Weinig mensen besteden er veel aandacht aan, maar de ramen van je woning zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen geven ze uitstraling aan je woning, ze dragen ook bij aan de energiezuinigheid. Door te kiezen voor kwalitatieve ramen, moet je minder energie verbruiken en kies je voor ramen waar je in principe tientallen jaren goed mee bent.

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van de renovatie

Heel wat mensen beschouwen ramen als een noodzakelijk kwaad en hechten er weinig belang aan. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de keuze van je nieuwe ramen. Kies je bijvoorbeeld voor pvc ramen, dan kies je voor een strakke afwerking en een hele waaier aan mogelijkheden. Zowat alle kleuren van profielen zijn mogelijk, zodat je de uitstraling van je ramen perfect kunt afstemmen met die van je woonst. Maar daar stopt het niet. Deze ramen zijn ook makkelijk in onderhoud, inbraakveilig en isoleren uitstekend. Zeker vandaag de dag is goed isoleren belangrijker dan ooit. Door te kiezen voor pvc ramen, zit je zowel op energetisch als akoestisch vlak goed.

Durf te investeren in ramen en deuren met driedubbele beglazing

Ramen mogen dan een kostenpost zijn in de woning, door te kiezen voor kwalitatieve ramen verdien je de investering sneller terug. Investeer je in deugdelijke ramen, dan recupereer je deze snel via je energiefactuur. Daarbij zijn de profielen van je ramen minstens even belangrijk als de ramen zelf. Dubbel en driedubbel glas zijn vandaag evident, maar houd ook rekening met de passende profielen. Het zou toch zonde zijn om wel te investeren in het glas, maar vervolgens voor minderwaardige raamprofielen te kiezen? Beide aspecten van je raam verdienen de nodige aandacht.

Kies voor Raamwinkel, een leverancier met een goede reputatie

Wij raden je aan om stil te staan bij de keuze van je ramen en daarbij voor een kwaliteitsvolle leverancier te kiezen. Vergeet makkelijk uitziende online video’s en ga voor een specialist die echt kennis van zaken heeft. Zo krijg je advies op maat en kun je exact die ramen kiezen die perfect bij je woning passen. Maar al te vaak wordt er te lichtzinnig over de keuze van de ramen gegaan.

Zelf raden we aan om in zee te gaan met de mensen van Raamwinkel. Dit bedrijf heeft niet enkel heel wat ramen op voorraad, ze hebben ook de mensen in huis met kennis van zaken. Op die manier ben je zeker dat je goed advies krijgt. Bovendien zijn de ramen daar een heel stuk voordeliger. Niet voor niets kapen ze al jaren prijzen weg en behoren ze tot de snelst groeiende bedrijven op het vlak van ramen en deuren.

https://www.raamwinkel.be/nl