Wonen Web
Image default
Woning en Tuin

Klein thuiskantoor? Maak optimaal gebruik van de ruimte met deze opties!

In de afgelopen jaren zijn we met zijn allen steeds meer thuis gaan werken. Zowel werkgevers als werknemers ontdekten de voordelen van het thuiswerken. Wie thuis werkt heeft natuurlijk behoefte aan een prettige werkplek. Heb jij een klein thuiskantoor? In dit blog geven we je handige tips om optimaal van deze ruimte gebruik te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Kies een geschikt bureau

Het belangrijkste onderdeel van een thuiskantoor is natuurlijk het bureau. Werken aan een ongeschikt bureau is niet alleen onprettig, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor je werkhouding en dus voor je gezondheid. Dat je een klein thuiskantoor hebt, betekent niet automatisch dat je ook voor een klein bureau hoeft te kiezen. Wij zetten graag een aantal handige opties voor je op een rij:
– Met een hoekbureau gebruik je ruimte die anders misschien onbenut zou blijven.
– Je kunt ook kiezen voor een mooi opklapbaar bureau
– Bouw je bureau in in een kast of een nisje
– Houd je van vintage? Kies dan voor een ouderwetse schrijftafel
– Maak een barbureau van planken en plankendragers
– Kies voor een mooie bureautafel die qua afmetingen goed in de ruimte past

Tip 2: Zorg voor slimme opbergruimte

Ook belangrijk aan je thuiskantoor is dat je er voldoende opbergruimte hebt. In een kantoor wil je vaak papierwerk, harde schijven, schrijfwaren en nog veel meer verschillende spullen opbergen. Gelukkig is het ook in een kleine ruimte mogelijk om voldoende opbergruimte te creëren. Denk hierbij aan hangende kastjes, planken aan de muur of een klein kastje onder je bureau. In een klein kantoor is het handig om gebruik te maken van de hoogte van de ruimte. Hoge, smalle kasten zijn dan een goede oplossing. Wist je trouwens dat een ruimte groter lijkt wanneer je de nadruk legt op de hoogte hiervan? Je kunt bijvoorbeeld gordijnen ophangen die van het plafond tot aan de vloer komen om de verticale lijnen te benadrukken.

Tip 3: Houd het simpel

Een thuiskantoor is een plek waar je je wilt concentreren en rustig moet kunnen werken. Daarom is het niet handig om je thuiskantoor helemaal vol te zetten met allerlei accessoires. Bovendien lijkt een kleine ruimte meteen een stuk kleiner wanneer hier een heleboel voorwerpen in staan. Houd de ruimte daarom rustig, dan zul je zien dat je je veel beter kunt concentreren op je werk. Dit betekent overigens niet dat het een saaie, kale ruimte moet zien. Een paar mooie woonaccessoires kunnen de ruimte al heel veel sfeer geven.

Thuiswerkplek

Tip 4: Kies voor rustige kleuren

Felle kleuren kunnen een ruimte een stuk kleiner laten lijken. Daarom is het handiger om de muren en meubels neutraal van kleur te houden. Kleuren zoals wit, beige en aardetinten doen het erg goed. Met accessoires kun je toch wat meer kleur aanbrengen. Bovendien is het met een neutrale basis veel gemakkelijker om te variëren met accessoires wanneer je daar zin in hebt!