Wonen Web
Image default
Woning en Tuin

De mooiste badkamermeubels voor een kleine badkamer

Badkamermeubels kunnen veel ruimte in beslag nemen. Niet echt fijn als je een kleine badkamer hebt. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om een kleine badkamer mooi en effectief in te richten. Daarbij kan je gebruik maken van verschillende optische trucjes, maar er zijn ook meubels op de markt die ruimtebesparend zijn. Zo kan je alsnog alles uit je kleine badkamer halen en heb je er net zo veel plezier van als eentje die een aantal keren groter is.

Handige badkamermeubels voor optische illusies

Er zijn genoeg trucjes om je badkamer groter te laten lijken dan hij is. Er zijn zelfs speciale badkamermeubels voor. Denk bijvoorbeeld aan spiegels. Die nemen haast geen ruimte in, maar als je ze op de juiste plaats hangt en ook de goede grootte kiest kan de ruimte zomaar ineens stukken groter lijken. Maak je spiegel zo groot mogelijk, hang hem op een plaats waar hij veel licht vangt en kies er eentje zonder randen. Als je ze aansluit op andere meubels of de muren, is het kleine, grote plaatje compleet.

De handigste kleine badkamermeubels: de kastjes

Opbergkastjes kunnen als badkamermeubels de ruimte maken of breken. In een kleine badkamer zijn groot ogende kastjes erg overweldigend. Maar als je ze slim verstopt of multifunctioneel maakt, kunnen ze een mooie toevoeging zijn. Je kan een lage opbergkast bijvoorbeeld gebruiken als klein zitje. Zet daar enkele accessoires als kaarsjes of kussens op en alles oogt al veel groter.

Bedenk ook waar je die kastjes plaatst.

Er zijn ligbaden waaronder je een kleine ruimte open kan houden. Dan heb je al ruimte voor een wasmand of een plek voor de handdoeken. Dat scheelt weer een kastje dat je ergens anders moet plaatsen. Wees creatief en je zal een heel eind komen.

Gerelateerde artikelen

Glas op maat laten maken

Glas op maat laten maken

4 onderbelichte voordelen van een speeltoestel in je eigen tuin