Wonen Web
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over pizzarettes?

Wat je moet weten over pizzarettes?

Zelfgemaakte pizza is vaak leuk om te maken en heerlijk om te eten, maar een keukenoven kan niet helemaal de restaurantpizza namaken die wordt gemaakt in pizzarettes van meer dan 800 graden Fahrenheit. Dit is waar een pizzarette van pas komt.

Een goede 6 persoons pizzarette kan hoge temperaturen bereiken zonder de lange voorverwarmtijden en uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden die standaard keukenovens vereisen. Bovendien is een pizzarette vaak veelzijdiger dan de naam doet vermoeden. U kunt er perfect geschroeide steaks in bakken, geroosterde vis met een extra knapperige huid, groenten met een lekkere smaak en nog veel meer.

Hoe heet wordt een pizzarette?

Sommige pizzarettes kunnen temperaturen bereiken van meer dan 900 F. Deze ovens worden meestal met gas gestookt, hoewel sommige houtovens ook zeer hoge temperaturen kunnen bereiken. De meeste pizzarettes voor buiten worden verwarmd tot temperaturen van 700 tot 800 F, terwijl de meeste pizzarettes voor binnen elektrisch worden verwarmd tot temperaturen van 600 tot 750 F.

Hoe werkt een pizzarette?

Pizzarettes zijn anders gebouwd dan conventionele thuis- en restaurantovens. Ze zijn meestal compact, met een stenen bodem en een koepelvormig dak. De stenen bodem houdt de warmte vast, zodat de bodem van de pizza gemakkelijk gaar wordt, terwijl het dichte koepeldak de warmte over en rond de pizza geleidt, zodat de pizza gelijkmatig gaart. Het ontwerp van een pizzarette is bedoeld om zoveel mogelijk warmte vast te houden en te optimaliseren, waardoor hij op veel hogere temperaturen kan bakken dan conventionele ovens.

Sommige pizzarettes hebben een verwijderbare deur aan de voorkant om de warmte vast te houden, maar veel pizzarettes hebben dat niet. Pizzarettes kunnen hun hoge temperaturen handhaven door de opening aan de voorkant relatief klein te houden. De hoge oventemperatuur maakt het mogelijk om meerdere pizza’s snel na elkaar te bakken zonder veel warmte te verliezen tussen de pizza’s. Pizzarettes worden op verschillende manieren verwarmd, onder meer op propaangas, hout, houtskool of elektrisch. De meeste pizzarettes voor thuisgebruik zijn gemaakt voor buitengebruik, omdat het over het algemeen veiliger is om apparatuur met een hogere hitte buiten te gebruiken.

Wat kan er in een pizzarette worden bereid?

Pizzarettes zijn uiteraard gemaakt voor het bakken van pizza’s op zeer hoge temperaturen, maar ze zijn veelzijdiger dan u zou verwachten. De meeste pizzarettes zijn voorzien van temperatuurregelaars, zodat ook andere etenswaren op hoge temperatuur kunnen worden bereid zonder dat ze verschroeien. Dit kan ideaal zijn voor iedereen die brood wil bakken, zoals zuurdesem en focaccia en gebak op deegbasis, dat goed reageert op ovens met een hogere temperatuur zoals die in professionele bakkerijen te vinden zijn.

Deze hoge temperatuur ovens zijn ook geweldig voor het snel braden van groenten, evenals vlees, met inbegrip van kip, steaks, ribbetjes, en worstjes; veel mensen genieten van de gerookte smaak die houtgestookte pizzarettes te geven aan deze voedingsmiddelen. Bijgerechten en vlees die in een gietijzeren of keramische braadpan kunnen worden bereid, zijn ideaal om in een pizzarette te worden bereid. Voedsel met veel oliën en vetten moet niet direct op het oppervlak van de oven worden bereid om te voorkomen dat er vet in de steen sijpelt. Probeer verschillende soorten hardhout uit om te zien welke rooksmaak u het lekkerst vindt. Goede opties zijn esdoorn, eik, walnoot, hickory, en es.