Wonen Web
Image default
Tuin en buitenleven

De stoere look van steigerhouten tuinmeubelen

Je hebt vast een blik geworpen op je tuin en je tuinterras. Je voelt je thuis in je tuin als het mooi weer is en in de zomermaanden geniet je van de sfeer, de temperatuur en een heerlijke barbecue. Toch ben je niet helemaal tevreden. Je oude tuinmeubilair heeft zijn beste tijd gehad. Het wordt tijd om iets nieuws aan te schaffen, maar je hebt wel eisen. Het liefst ga je voor een tuinset die nog vele jaren mee kan gaan. Een set tuinmeubelen die comfortabel zijn, niet veel onderhoud vergen en het liefst gemaakt zijn van stevig en duurzaam materiaal. Steigerhouten tuinmeubelen zijn wellicht iets voor jou. Ze geven je ook nog een tijdloze en stoere uitstraling, die in veel verschillende tuinen uitstekend tot zijn recht komt.

Wat is er speciaal aan steigerhouten tuinmeubelen?

Steigerhouten tuinmeubelen worden gemaakt van gebruikt en gerecycled steigerhout. Duurzamer en milieuvriendelijker kan bijna niet. Steigerhout is van nature bijzonder stevig en robuust. Dat moet ook wel, omdat steigerhouten planken op stellingen heel wat moeten doorstaan. Steigerhout wordt in de bouwwereld blootgesteld aan slijtage, bijtende stoffen als cement en moeten jarenlang weer en wind en direct zonlicht kunnen weerstaan. Niet elke houtsoort is hiertoe in staat. Steigerhout valt op door zijn verweerde en doffe uitstraling. Dit is in feite een natuurlijke beschermingslaag van het hout, als reactie op de blootstelling aan de elementen. Dit robuuste en stoere uiterlijk maakt steigerhout als materiaal voor meubilair juist zo geliefd. Steigerhouten tuinmeubelen blijven stoerheid uitstralen, ook al fleur je je tuinmeubelen op met de zachtste sierkussentjes.

Steigerhouten tuinmeubelen zijn gemakkelijk te onderhouden

Een ervaren meubelmaker zal geen tuinmeubelen van steigerhout maken zonder een voorbehandeling die het steigerhout nóg duurzamer zal maken. Steigerhout dat afgedankt wordt, zal splinters en beschadigingen hebben. Voordat van steigerhouten planken daadwerkelijk meubels worden gemaakt, zullen de planken geschuurd zijn en een behandeling krijgen met een voedende olie. Deze olie zorgt ervoor dat de kleur van het steigerhout beter uitkomt en de vaak mooie nerfstructuur beter zichtbaar wordt. Als je steigerhouten tuinmeubelen aanschaft, hoef je in principe de eerste twee jaar niets te doen. Vuil en stof neem je eenvoudig af met een doekje. Pas na die twee jaar is het verstandig om je tuinmeubelen licht op te schuren en een nieuwe behandeling met olie of een beits als white wash of gray wash te geven. Ook een moderne nanospray geeft je steigerhouten tuinmeubelen een zeer goede bescherming. Je steigerhouten tuinmeubelen kunnen gerust in weer en wind buiten blijven staan. Wil je in het voorjaar een schoonmaakbeurt voorkomen, dek ze dan al met een afdekfolie als de koude maanden aanbreken. Ook is het slim om je tuinmeubelen van steigerhout op een verhoging te zetten, zodat overtollige regen het onderstel niet aantast. Steigerhouten tuinmeubelen zijn immers solide, maar zeker niet onkwetsbaar.

Bestel steigerhouten tuinmeubelen op maat

Je kunt meubilair van steigerhout geheel op maat bestellen. In het assortiment hebben ze veel verschillende basismodellen, van puur industrieel tot modern en comfortabel.