Wonen Web
Image default
Woning en Tuin

Wist u dat: golfplaten ook op rol verkrijgbaar zijn?

Golfplaten kennen veel mensen in de langwerpige varianten, die gelijk als bijvoorbeeld dakbedekking kunnen dienen. Het zijn platen die voor meer stevigheid zorgen, maar ook jouw spullen beschermen tegen invloeden van buitenaf. De platen zijn echter niet altijd eenvoudig te hanteren. Maar niet getreurd: er zijn ook golfplaten op rol verkrijgbaar! De variant op rol maakt het mogelijk om nog meer bouwprojecten tot een goed einde te brengen. Maar waar moet je allemaal op letten als je deze golfplaten op rol aanschaft? Je leest het hieronder.

Afmetingen van de golfplaten op rol

Golfplaten op rol komen in een groot aantal afmetingen. Je moet daarom eerst goed naar jouw bouwproject kijken om ervoor te zorgen dat je de platen hebt om de constructie mee te maken. Overweeg de afmetingen van het te bedekken oppervlak en kies een lengte die voldoende is om het project zonder te veel afval te voltooien.

Het is ook handig om te weten dat langere lengtes de installatietijd kunnen verkorten, omdat er minder overlap en bevestigingen nodig zijn. Ook de dikte van de plaat is van belang. De dikte van de golfplaten is van invloed op hun sterkte en duurzaamheid.

Dikkere platen zijn over het algemeen sterker en beter bestand tegen extreme weersomstandigheden. Houd rekening met de vereiste sterkte en structurele eisen van je project bij het kiezen van de juiste dikte.

Materialen met eigen specificaties

Ook het materiaal is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Golfplaten op rol zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal (bijv. staal, aluminium) en kunststof (bijv. PVC, polycarbonaat).

Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, dus kies een materiaal dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften, zoals duurzaamheid, isolatie, brandwerendheid, enzovoort.

Na het kiezen van de materiaalsoorten kan je ook het profiel goed in het achterhoofd houden. Er zijn verschillende profielen mogelijk, zoals trapeziumvormig, sinusvormig, en golfvormig.

Meerdere prijzen mogelijk

Ook moet je de prijzen van de golfplaten op rol goed bekijken. Heb je een bepaald budget? Dan kan het zijn dat je uitsluitend naar een aantal varianten kan kijken. Afhankelijk van de kleuren, materiaalsoorten en afmetingen kan het zorgen voor een geheel andere prijs voor de aanschaft.

Vooraf alles goed bekijken zorgt dat je niet voor verrassingen staat en jouw golfplaten op rol binnen een korte tijd in huis hebt.

https://www.areco.be/c/dak-en-wand/golfplaten/