Wonen Web
Image default
Decoratie en accessoires

Welk raamfolie werkt het beste tegen de zon en verkleuring?

Het voorjaar is al een klein beetje in aantocht en de zon laat zich al geregeld zien. Heerlijk natuurlijk want dat wordt weer genieten! Maar het zonlicht is niet voor alles een pretje. Het zorgt namelijk voor ontzettend veel warmte in je huis of bedrijfsgebouw. Daarnaast geeft zonlicht ook nog eens verkleuring aan alles wat het tegenkomt. Dus de vazen en de accessoires die op de vensterbank achter het raam staan hebben grote kans op verkleuring, maar ook de vloer of het bankstel kan door zonlicht verkleuren. Hier wil je natuurlijk wel iets aan doen. En dat kan! Wat er is raamfolie tegen warmte van de zon en tegen verkleuring door zonlicht. We gaan hier nu nader op in.

Wat te doen tegen verkleuring van spullen door de zon?

Verkleuring van je spullen door de zon. Iedereen heeft er wel mee te maken. Maar het is vervelend. Want als je dure bankstel verkleurd ben je daar natuurlijk niet blij mee. En wat dacht je van de vloer in  je woning? Ook dat wil je toch liever niet? Gelukkig bestaat er raamfolie met uv filters. Die blokken dus een groot gedeelte van het uv licht. Dit raamfolie tegen uv licht noemen we zonwerend raamfolie. Eigenlijk is het zo dat alle zonwerende folies tevens uv licht blokken. En of je nu een goedkoop folie of duur folie koopt, ze werken allemaal wel tegen verkleuring.

En wat werkt tegen de warmte?

Tegen warmte werkt dus ook zonwerend raamfolie. Je kunt hierbij kiezen tussen zelfklevend folie of statische raamfolie. Het zelfkleeffolie werkt met klevende materie aan de achterkant. Het statische blijft aan je ramen plakken door dat er iets statisch ontstaat. Deze is ook weer makkelijker zonder lijmrestjes te verwijderen. Al is het statische zonwerende raamfolie wel weer duurder dat het zelfklevende. Al met al wel wat zaken waar even over nagedacht moet worden. Maar op de site van raamfolieonline.nl vind je alle mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Waar kun je tafelzeil kopen?